Saturday, February 04, 2012

Poslovi brojevi potaknuti Obamu, treba trajno trend


WASHINGTON (Reuters) - neočekivano snažno izvješće o graditeljstvu petak potaknut predsjednika Baracka Obame re-izborne izglede, ali se taj trend mora trajati uskratiti njegovi protivnici najveću batinu imaju ga bash prije studenog izbora.
Američko gospodarstvo radnih mjesta na najbrži tempo u devet mjeseci u siječnju, a stopa nezaposlenosti neočekivano pala za 8,3 posto, najnižu razinu u tri godine, jer tek nakon što je Obama preuzeo dužnost.
Izvješće je značilo da je nezaposlenost pala svaki mjesec od kolovoza, kada je 9,1 posto - dobre vijesti za demokratsku kao nositelj se bori za ostanak u Bijeloj kući.
"Mislim da se pretvara Obamu da bude nesiguran omiljena da bude jasno omiljeni sada", rekao je Greg Valliere, glavni politički strateg Grupe Potomac Research savjetovanja.
"Mi smo gledali na broj vrlo pažljivo. Nema peraje u broju. To je nedvojbeno jak. To uvelike smanjuje opasnost da će gospodarstvo usporiti u prvom tromjesečju", rekao je Valliere, koji savjetuje ulagače na javnu politiku.
Gospodarstvo je najvažnije pitanje za američke birače uoči predsjedničkih studenom i kongresnim izborima, a nezaposlenost je njihov najveći ekonomski problem.
"Gospodarstvo jača i ubrzava oporavak", rekao je Obama u petak.
Obama je iskoristio svoje primjedbe na žalbu Kongresu da podrže njegov poziv za obnovu rez doprinose na plaće i potražnje da zakonodavci ne usporiti oporavak. "Nemojte ga upropastiti. Držite ga kreće u pravom smjeru", rekao je on.
No, pet mjeseci 'poboljšanja ne završava ekonomske brige oko Obame re-izborne izglede. Nezaposlenost je još uvijek povijesno visoka, milijuni američkih radnika su odustali u potrazi za poslom, a drugi pad mogao bi biti poražavajući.
"Tri godine nakon što je vrlo loš tržišta rada dovela je do znatnog dijela stanovništva samo kao nesposoban za rad", rekao je Matt McDonald, partner na republikanac poravnat Hamilton Place strategija.
On procjenjuje da oko 3,8 milijuna radnika odustalo od tržišta rada i projekte koji, ako je stopa sudjelovanja u radnoj snazi ​​razine off na sadašnjoj stopi, Obama treba 231,000 radnih mjesta mjesečno da biste dobili ispod 8 posto, nezaposlenost od dana izbora.

No comments:

Post a Comment